Kalender

juni 2023
M Ti O To F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ASKA-Hekla: Junior og Ungrytter-stævne 2023
10. – 11. juni 2023

Her kan du tilmelde dig fra fra den 17 april

Her er der link til program og karakterer til stævnet.

ASKA og Hekla holder Junior og Ungrytter-stævne 2023
Yes! Så er der stævne for alle junior- og ungryttere. ASKA og Hekla er igen gået sammen om at holde et brag af et junior- og ungdomsstævne i sport DRL d. 10.-11. juni 2023. Her bliver der lige stor fokus på det sportslige, som på det sociale. Gense hinanden fra sidste år eller kom og få nye hestevenner.  Der er fællesspisning lørdag aften, hvorefter “Glitter & Glamour tølt” afholdes. Denne gang er det Hekla, der stiller deres flotte faciliteter til rådighed, og stævnet afholdes derfor i det nordjyske ved Hjallerup.
Info om stævnet

Stævnet har DRL status. Der rides efter gældende regler i ”FEIF Rules and Regulations” samt ”Regler for stævneridning i Danmark”.
Stævnet kræver licens. Vær opmærksom på reglerne om rytterlicens, der betyder, at alle ryttere skal købe licens hos Dansk Islandshesteforening. Læs mere om reglerne og hvordan du får licens.
Følgende klasser udbydes:
• Sport A: (DRL) 5.1, 4.1, T.1, T.2, PP1 og P2 – kræver A-licens
• Sport B: (DRL) 5.2, 4.2, T.3, T.4 – kræver BC-licens
• Sport D: 4.5, T.8 – kræver D-licens (kan købes som engangslicens)
• Glitter & Glamour tølt. Det går ud på i bedste stil at ride en runde tølt på ovalbanen med et glas bobler i den ene hånd. Klassen bedømmes ud fra mest i glasset, udklædning og hurtigste tid.

Dommerteam:
• Tenna Lund
• Elisa Engelby
• Elisabeth Sylte
• Kirstine Arbjørn Nielsen
• Berit Ertmann
• Anja Aurenes
Check-in:
Check in er online. Der fremsendes en mail inden stævnet til hver enkelt ekvipage med link til online check in. Er du tilmeldt med flere heste, vil du modtage en mail med link pr. hest.
Hvis du ikke har modtaget en mail med link til online check in inden stævnets start, er du udtaget til stikprøve. Ved stikprøve skal der fremvises hestepas med gyldige vaccinationer i sekretariatet. Der er åbent fredag ml. 18-20 og lørdag fra kl. 7.00.

OBS: Man skal, som ekvipage, have tjekket ind senest én time før den første klasse man skal ride begynder, ellers bliver man desværre diskvalificeret fra hele stævnet.
Bane:
Det er muligt at prøve banen fredag aften mellem 18-20. Herefter lukker banen, så den kan blive gjort klar til næste dag. Opvarmning foregår på opvarmningsbanen eller græsmarken.

Startlister, program og finaler:
Disse lægges online på Ticker.dk i dagene op til stævnestart. Det er tiderne, der fremgår på ticker, der gælder! Du kan hente ticker.dk som app “IceTest NG”.

Udtagelserne afvikles primært lørdag. Der afvikles så mange A-finaler, som tidsplanen tillader. Hold dig hyppigt opdateret på Ticker, da der kan komme ændringer op til en time før klassens start.
Startgebyr og klasser
Startgebyr pr. hest inkl. fold (10×10 pr. hest), Sportigebyr, camping uden el OG fællesspisning lørdag. Drikkevarer hertil kan købes i cafeteriet. Hingste må ikke stå på fold i nattetimerne. Husk at medbringe strøm.

ASKA og Hekla medlemmer 425 kr.
Ikke ASKA og Hekla medlemmer 625 kr.
Startgebyr pr. klasse:
• 250 kr./pr. A-klasse
• 150 kr./pr. B-klasse
• 100 kr./pr. D-klasse
• Pasklasser 150 kr. pr. klasse
• 40 kr. for Glitter og Glamour-klassen
• Boks 650 kr. (På nabogården, Hjallerup Engvej 1) Der vil være først-til-mølle tilmelding. Husk at rydde boksen efter brug, ellers koster det 500,- Ønsker du at komme på venteliste til boks, så skriv en mail til stævnemailen.

Adgangskrav til sport A
• T1. Junior 4,80 – Ungrytter 5,50
• T2. Junior 4,70 – Ungrytter 5,30
• 4.1 Junior 5,00 – Ungrytter 5,50
• 5.1 Junior 4,10 – Ungrytter 5,00

Det er rytterens ansvar at have opnået karakterkravene til Sport A, og konstateres det efterfølgende, at de ikke er opfyldt, vil man desværre blive diskvalificeret.
Tilmeldingen åbner mandag d. 17. april kl. 19.00 for medlemmer af ASKA og Hekla, og 18. april kl. 19.00 for alle andre. Det vil være først-til-mølle tilmelding, og når stævnet er fyldt op, vil tilmeldingen lukke. Hvis nødvendigt, vil der blive oprettet en venteliste. Tilmeldingsfristen er d. 14. maj kl. 22.00.

Præmiering:
Der er deltagerroset til samtlige ryttere.
I Glitter og Glamour-klassen er der roset og æresbånd til 1. pladsen og roset til 2. og 3. pladsen.
I sportsklasserne er der rosetter til de placerede.
Camping (telt eller campingvogn):
Camping er includeret i startgebyret, så kom endelig og vær med til at skabe en hyggelig stemning. Ønsker I mulighed for strøm koster det 100,- I er meget velkomne til at komme allerede fredag, Her arrangerer vi fælles “helt nede på jorden”-pizzabuffet i klubhuset. Pizzabuffeten kan tilkøbes for 60,- pr. person og skal bestilles som tilkøb inden d. 14. maj kl. 22.00. Drikkevarer kan købes i cafeteriet.

Hjælpertjans:
I forbindelse med stævneafviklingen har vi brug for Jeres hjælp. Hjælperplan udsendes i ugen op til stævnet. Det er vigtigt, at du møder op til din hjælpertjans, ingen hjælpere – intet stævne.
Cafeteriet:
Det er muligt at købe dejlig mad og drikke på stævnepladsen, både morgenmad, frokost og eftermiddagskage, så lad madpakken blive hjemme. Vær dog opmærksom på, at aftensmad lørdag er incl. startgebyret. Forældre kan tilkøbe aftensmad lørdag ved tilmeldingen.

Tilmelding:
ASKA og Hekla medlemmer får medlemsrabat og tilmeldingen åbner en dag før øvrige. Der oprettes venteliste, når de enkelte klasser er fyldt. Skriv dig endelig på venteliste, da vi holder øje og vil forsøge at tilgodese så mange ønsker som muligt ind i tidsplanen. Startgebyr mm. refunderes ikke ved framelding, medmindre dyrlægeerklæring/lægeerklæring kan fremvises inden sidste rytter rider af banen den 11. juni. Det er ikke tilladt selv at sælge sin plads, da vi har venteliste. Har vi ingen på venteliste i den pågældende klasse, er det efter aftale med os tilladt at sælge sin plads. Husk at give os besked, hvis pladsen sælges på stævnemailen.
Vær opmærksom på, at vi desværre ikke kan tage hensyn til det i tidsplanen, hvis du skal ride to gangartsklasser eller to tøltklasser.
Ændringer koster 150 kr. pr. ændring, og laves i det omfang tidsplanen tillader.

Det er en selvfølge, at der ikke må komme heste, der har været i forbindelse med sygdom de sidste 3 uger inden stævnet. Hesten skal være vaccineret efter gældende regler, som i dette tilfælde er efter DRL regler uanset, hvilken klasse man rider. Vaccinationer der ikke opfylder reglerne for DRL afvises ved Tjek-in.

EKSTRA
Til ASKA og HEKLAS Junior- og Ungrytterstævne vil man i år kunne tilmelde sig nogle helt særlige klasser.
Heklas Miniput Team vil nemlig stå for underholdning i form af Kæpheste-klasser.
Det vil være muligt at tilmelde sig både spring- og gangartsklasser.
Har du ikke selv en kæphest, er det muligt at låne en ganske gratis. De findes i forskellige modeller og farver. Men alle er utrolig velopdragne, søde og rare 😉
Man kan tilmelde sig før stævnet, men også på selve dagen (senest 1 time før) og der betales på mobilepay ved tilmelding.
Pris for deltagelse er 40 kr, uanset antal klasser.
Afhængig af antallet af deltagere, vil vi dele rytterne op i aldersgrupper.
Man kan stille op i følgende klasser:
Gangartsklasse
• 4.5 Valgfri volte. Her vises valgfrit tempo tølt, trav, skridt og galop.
Springklasse
• Valgfri højde spring (du bestemmer selv højden på springet)
Der vil være rosetter til alle deltagere, samt præmier til de bedst placerede i begge klasser. Pengene går ubeskåret til HEKLAS MINIPUT TEAM.
Tilmelding til kæphesteklasserne på sms til Trine Krogsgaard, tlf. 25218238
Skriv navn og alder på rytter, samt hvilke klasser man stiller op i.
Mobilepay 0367QS
Hilsen Heklas MIniput Team
Vi forbeholder os ret til at annullere stævnet ved for få deltagere.
Vi ses!
Løbende info omkring stævnet vil komme på Facebooksiden “ASKA og HEKLA Junior og Ungrytterstævne 2023”.
Vi glæder os VILDT meget til et par skønne dage sammen med jer.
Mvh. ASKA og Hekla’s ungdomsudvalg.
Mødested/startsted
Hjallerup Engvej 1a
9320 Hjallerup

aasacamping
hjallerup-samvirke1

DIF
jem og fix