Kalender

september 2023
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hekla: Følbedømmelse med Barbara Frische 2023

Søndag den 10. september 2023

Tilmelding på Sporti

Vi må desværre se os nødsaget til at aflyse både klinik og følbedømmelsen med Babara i den kommende weekend. Babara har fået corona og har aflyst hendes tur til Danmark. Vi arbejder på at få arrangementet flyttet til en anden weekend.

Kunne du tænke dig at kigge i krystalkuglen og se hvordan dit nye føl kommer til at udvikle sig i fremtiden?

HEKLA arrangerer følbedømmelse med Barbara Frische den 10. september 2023 i ridehallen hos Stutteri Egeskovgaard.

”Linear følbedømmelse” er et følbedømmelsessystem som er udviklet i FEIF regi, med den mangeårige avlsdommer og følbedømmelsesdommer Barbara Frische som drivkraft.

Barbara har igennem årene bedømt tusindvis af føl efter systemet, og er i dag den dommer, der har den største erfaring med det. Hun gennemfører adskillige følbedømmelser hvert år, i mange lande, og har også lavet følbedømmelser i DK i mange år, bl.a. på Fyn, i Skanderborg og Horne.

Der er skrevet en phd. afhandling om systemet, som dokumenterer, at der er sammenhæng mellem den lineære følbedømmelse og den kåring en hest opnår når den bliver fuldvoksen. Følbedømmelsen giver dig altså nogle værdifulde oplysninger om dit føl, som du kan bruge til at vurdere om dit hingstevalg har været en succes, allerede i det år føllet er født!

Føllet bliver bedømt på 41 egenskaber, og den endelige bedømmelse bliver omregnet til den kendte kåringsskala fra 5 til 10, så man får føllets egenskaber beskrevet efter en skala de fleste kender allerede.

Der er desuden mulighed for at kvalificere sig til ’’Best in Breeding’’.

Bedømmelsen af hestene starter kl. 10.00. Føllene vises i ridehallen én ad gangen (sammen med deres mor). De stilles op så godt som muligt, så dommeren kan bedømme bygningen. De slippes herefter løs og hvorefter de drives roligt rundt i ridehallen af ejer/hjælper, så dommeren kan bedømme bevægelserne. (der skal være 2 til at drive føllet rundt). Det samme gælder for plagene. Bedømmelse kommenteres efter hver fremstilling, så publikum kan følge med langs barrieren. Under kommenteringen, indkaldes næste deltager. Ejeren får udleveret en skriftlig bedømmelse ved klassens afslutning.

Det er muligt, at føl og plage kan vises to og to.

Følgende heste kan fremvises i grupperne:

Hingste/vallakker og hopper fra 2023 (føl + mor)
Hingste/vallakker og hopper fra 2022 (1-års)
Hingste/vallakker og hopper fra 2021 (2-års)
Hingste/vallakker og hopper fra 2020 (3-års)
OBS: 3 års hingste SKAL kunne mønstres med hovedtøj under bedømmelsen! Hingstene skal opstaldes på boks så længe de er på rideskolen, og ikke er under bedømmelse.
OBS: 3 års hingste kan vises med 4 ens sko eller uden, men skal være 8 mm.

Praktiske oplysninger:
Der er ankomst/check in fra kl. 9. Check in foregår i ridehallen. Vær i god tid så vi undgår unødvendig ventetid. Check in skal have fundet sted senest en time før klassens start.

ALLE tilmeldinger skal indeholde registreringsnummer på den tilmeldte hest, såfremt den er fyldt 1 år. Føl er undtaget. De registreres med hoppens registreringsnummer.

Tilmeldingen skal i øvrigt indeholde registreringsnumre og navne på den hingst og hoppe som den tilmeldte hest er afkom af.

Prisen per hest for Hekla-medlemmer er kr. 350,00 og kr. 400,00 for øvrige deltagere. Prisen er inkl. administrationsgebyr til SPORTI. Tilmeldingen åbner den 1. august og lukker den 1. september.

Tilmeldingen er bindende. Det er ikke tilladt at sælge sin plads.

Maks deltagerantal: 40 heste.

Ved leje af boks i gæstestalden opkræves 300 kr. pr. boks. Der er 6 bokse til rådighed og 3-års hingste har fortrinsret.

Det er muligt at lave sin egen fold på en græsmark tæt ved ridehallen

Bokse og folde skal være ryddet for hestens efterladenskaber inden afrejse.

Tidsplan vil være på Heklas facebook fra senest den 6. september.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående kan du skrive til: kk@kagro.dk eller skrive/ ringe på 20632760.

Mødested/startsted
Stutteri Egeskovgaard
Lodskovvadvej 24
9982 Ålbæk

aasacamping
hjallerup-samvirke1

DIF
jem og fix